Woensdag 26 november 2008

Vanmorgen hadden ze op school een crea-dag met als thema Sint en Piet. Ik had me opgegeven om te helpen bij groep 1/2, dus bij Jasper zijn klasgenootjes. Het was best wel moeilijk, maar het geeft me ook wel weer een goed gevoel. Veel opmerkingen van de kinderen zoals: ‘Ik weet wel wie jij bent’ en ‘Ik heb nog wel eens met Jasper gespeeld bij mij thuis’. De herinneringen kwamen boven. Zo hadden de kinderen aan het eind van de ochtend nog even buiten gespeeld. Daarna nog even de klas in om wat laatste dingen te doen. Juf merkte op dat de kettingen die de kinderen om doen als ze naar het toilet gaan, er niet hingen. Ik moest gelijk weer denken aan een voorval van zo’n jaar geleden. Jasper had de blauwe ketting mee naar het toilet genomen maar niet de moeite genomen om hem om zijn nek te hangen. Met als gevolg dat het bij het plassen niet goed ging en de ketting in het toilet viel op het moment dat hij net doortrok. Weg ketting. Toevallig had Britney, zijn nichtje dat ook een keer gehad. Een familiekwaaltje misschien. Gelukkig hingen de kettingen nu nog gewoon buiten.

Volgende keer als ik kan, ga ik bij Thomas en Wesley in de klas helpen, heb ik hun beloofd. Ze vonden het jammer dat ik niet bij hun kwam helpen maar daar waren al genoeg ouders die zich hadden opgegeven. En voor mezelf was het ook goed om bij de kleuters te helpen. Ze hebben zich evengoed prima vermaakt met pepernoten bakken, zwartepieten bakje maken om de pepernoten in te doen, tv kijken en bingo.

Vanmiddag ben ik bij Peter en Adrie Wubbolts op bezoek geweest. Ik had op de site van Stichting Semmy gelezen dat Peter houten speelgoed verkoopt waarvan 70% naar Stichting Semmy gaat. Ik ken Adrie, via mijn moeder al heel wat jaartjes maar Peter had ik eigenlijk nog nooit gesproken. Peter heeft heel wat ideetjes waar hij mee aan de slag wil en het klonk allemaal erg goed. Hieronder wat informatie:

Semmy Toys

Peter Wubbolts uit Andijk is aan de slag gegaan voor Stichting Semmy. En daar maak ik graag reclame voor. Peter verkoopt houten artikelen. Het idee was om houten speelgoed te verkopen maar ook andere dingen maakt hij van hout. Hiervan doneert hij 70% aan Stichting Semmy. Zijn streven, dat 14 november begon, is binnen een jaar € 1.000,– verdienen voor de stichting. Op dit moment loopt de vogelvoerhouder heel goed (foto 2 en 3) maar ook het poppenbedje (foto 1) is erg leuk. De prijs voor de vogelvoerhouder is € 15,–. Leuk voor de wintermaanden met al die vogeltjes in je tuin. Het bedje kost € 30,–. Hier kan nog iets persoonlijks op worden geschilderd, bijvoorbeeld een naam of een afbeelding van een geboortekaartje. Dit maakt het ook leuk als kraamkadootje. Of een stoeltje (foto 4) met naam, geboortedatum en eventeel een afbeelding. De prijs van het stoeltje is nog niet bekend. Zodra ik meer weet zal ik het vermelden. Of mail naar Peter. Dus als je nog op zoek bent naar een kadootje voor 5 december of voor kerst, neem dan contact op met Peter via de mail: wubbolts@quicknet.nl. Als je zelf een voorstel hebt voor b.v. een loopfietsje, loopauto, poppenwagen, vogelhuisje, etc. mail het naar hem toe en hij kijkt of hij het voor je kan maken.

Cimg0792aFoto20website20053aFoto20website20054aDsc01337a Dsc01336a_2

.

.

.

.

..

Let op!! Nieuw: het vogelvoerhuisje. Voor meer info kun je naar Peter mailen.

Als je op de foto klikt wordt deze vergroot.      

Als je hier klikt kan je zien hoeveel Peter al heeft kunnen doneren aan Stichting Semmy.

Advertenties

Een gedachte over “Woensdag 26 november 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s